De keerzijde van Afrika
Blijf op de hoogte en volg Janneke
28 Augustus 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad
De inbreker is niet verder gekomen dan de projectkamer en gelukkig was niet het hele huis onderste boven gehaald. Maar de schade is er niet minder om want ondanks alle lieve en goedbedoelde sponsoring uit Nederland hebben we nu niks meer om de kinderen mee te geven.
De kinderschoenen die ik gekregen heb, de geluidsboxjes, de ballonnen, pennen en klompsleutelhangers die we mee hadden genomen uit Nederland als dank voor de kinderen die meewerken. Ze zijn allemaal weg! Gisteravond was ik hier erg verdrietig over omdat je hiernaartoe komt om de kinderen uit de arme sloppenwijken en townships te helpen met de spullen. Nu zijn ze in handen van een idioot die niet eens stil staat bij onze goede bedoelingen.
Voor onze eigen veiligheid is gelukkig meteen actie ondernomen. Voor de 2 ramen waar geen tralies voor zaten, zijn ze nu bevestigd en in het huis zijn 5 kluisjes bevestigd voor onze waardevolle spullen. Vandaag is het raam gerepareerd en we krijgen extra lichten rondom het huis. De schrik is bij ons weer gezakt en we geven de moed niet op! We gaan verder met ons werk en de meiden die dit weekend naar huis zijn gegaan proberen nog wat spullen hier te krijgen waarmee we kinderen kunnen helpen.
Ik zal en nog wat foto’s bijzetten van de trainingen, zodat jullie kunnen zien dat het echt dankbaar werk is.
28 Augustus 2012 - 21:38
Ellen:
Hè gatsiedarrie wat een akelig thuis komen zo! gelukkig zijn er geen dure spullen weggehaald,maar evengoed balen van de kadootjes voor de kinderen! Fijn dat er direct actie ondernomen is,hopelijk voelen jullie je weer snel veilig in jullie onderkomen.
Groeten Peter en Ellen -
28 Augustus 2012 - 21:40
Dieny:
Hallo Janneke en collega's
Wat vervelend, ik begrijp dat je verdrietig was......
Maar het goede werk wat jullie voor die kinderen doen, nemen ze niet af.
Het is het tegenover gestelde van het goede en mooie werk wat jullie daar voor die mensen doen .
Fijn dat jullie huis nu beter beveiligd is .
Ik hoop dat je toch met veel plezier je werk af kunt maken .
Er zijn al bijna 2 weken voorbij .............
Janneke alle goeds en Groetjes van de oefenclub uit Reek -
28 Augustus 2012 - 21:49
Anne-Marie Van Heck:
He Janneke,
leuk om je zo te volgen!
Wat gaat de tijd toch snel!
Wij hebben al flinke buikspieroefeningen gedaan!
Succes en ik blijf je verhalen lezen!
Groetjes ook van de rest van de maandagavond club
Anne-Marie
28 Augustus 2012 - 22:50
Rianne Van Der Venne:
hoi janneke,
wat erg van de inbraak en dat ze de spulletjes voor de kinderen hebben meegenomen!
En wat doen je jullie allemaal goed werk met de kids daar, succes nog verder!
ook de groetjes van ons pap en mam!
groetjes rianne -
28 Augustus 2012 - 23:00
Mieke:
Succes dames en zet jullie goede werk voort.
Een grote knuffel voor jullie beide.
29 Augustus 2012 - 13:18
Kea Van Hout Van Doren:
Jaaneke wat jammer van jullie spullentjes die ze van jullie hebben weggehaald
Maar ik heb gelezen dat het met de hele groep goed gaat.
Groetjes uit Zeeland -
29 Augustus 2012 - 16:46
Sandra:
He Janneke,
Wat een zonde... zo je best gedaan voor o.a. die schoentjes... Maar gelukkig hebben ze geen belangrijke papieren etc van jullie meegenomen. Fijn dat ze het huis nu beter beveiligd hebben.
De hulp die jullie de kinderen bieden kunnen ze gelukkig niet afnemen!
Succes met alles!
Groetjes
Walter sandra Nick en Lynn -
30 Augustus 2012 - 22:50
Truus:
Wat zal dat verdrietig zijn geweest Janneke.Helaas zijn er overal mensen die niet van andermans spullen af kunnen blijven.
Fijn dat er meteen voor jullie veiligheid gezorgd is.
Op de foto's zie ik vrolijke kinderen.En daar doe je het voor.
En..jullie zijn een sterk team.Anders was je daar niet.
Groetjes..Truus. -
30 Augustus 2012 - 23:37
Paul Verstegen:
Wat vervelend. Na zoveel passen en meten om alles mee te krijgen, ben je het nu kwijt. Leuk is anders. Maar bekijk het van de positieve kant: ondanks dat je het graag anders had gewild, bevat je verhaal straks spanning en sensatie. -
31 Augustus 2012 - 14:27
Carolien:
Ha meisje
Wat een vervelende manier om thuis te komen. Grappig het is toch een soort thuis voor je en het lijkt zo ver weg.
Probeer er toch maar iets van te maken. Maar je kende zal dit zeker lukken.
Dikke kus Carolien -
01 September 2012 - 18:40
Dory:
Hey meid,
Dat was balen! En je kunt je er even zo verschrikkelijk boos om maken....
Van de andere kant: nou heb je wel weer een veiliger huis. Ik hoop dat jullie er niet minder goed door slapen?
Zo te horen hou je er goed de moed in en de foto's zijn super. (Kunnen er niet genoeg zijn, haha)
Hier hebben ze inmiddels alweer een/twee weken school achter de rug en gaat zo'n beetje alles weer z'n gangetje. Niks interessants te melden dus. Dat laat ik aan jou over :)
Liefs, ons. -
02 September 2012 - 22:34
Marianne:
Hallo Janneke
Wat vervelend, ze moeten van je soullen afblijven,
Marr het is gebeurd. Ik hoop dat je er niet te lang bij stilstaat en dat je goede werk weer kunt gaan doen. Gelukkig zitten er nu tralies voor.
groet Marianne -
03 September 2012 - 14:21
Joost:
Aii, dat is wel echt balen. Zonde van alle goede bedoelingen om de kinderen iets leuks mee te geven.
Gelukkig wordt nu wel alles beter beveiligd. Dat is dan een misschien een troost.
Veel succes nog -
19 September 2012 - 18:04
Corry:
Hey Janneke en de andere meiden,
Wat klote allemaal. alle goed bedoelde spulletjes voor de kids in een klap weg. blijft over jullie zijn er voor hen en doen andere leuke/prachtige dingen.
zet um op allemaal
liefs Corry x