Weer een bijzondere week - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Janneke Hees- Nooijen - WaarBenJij.nu Weer een bijzondere week - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Janneke Hees- Nooijen - WaarBenJij.nu

Weer een bijzondere week

Blijf op de hoogte en volg Janneke

07 September 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Zoals ik vorige keer al vertelde heb ik deze week een interview gehad. Op dinsdag was ik om 11.30u op Disa de school waar ik training geef voor het interview over de gestolen schoenen. De reporter komt op zijn Afrikaans 20 minuten te laat aan en stelt zich voor als Lester Kiewit. Ook vraagt hij of hij zijn cameraman voor mag stellen. Cameraman, denk ik?! Het was toch voor de krant. Maar wat blijkt… het interview is voor E TV. De nationale nieuwszender op de Zuid Afrikaanse tv. Of hij mijn training mag filmen en een interview mag doen. Uhm, ja natuurlijk. Iedere week nieuwe verassingen hier. Het interview geef ik in Engels en ook in het Nederlands want dat lijkt genoeg op Afrikaans zegt de reporter.
De hele school loopt uit om de training te zien en het is erg hectisch, maar heel leuk! We zouden dezelfde avond nog op het nieuws komen, maar dat is niet gelukt. De reporter wil er een groter verhaal van maken met ook nog een interview met een ouders erbij. Dus wie weet volgende week op tv. Hopelijk zorgt het voor goede publiciteit en mogelijk subsidie voor het vervolgtraject van de trainingen!
Op vrijdag gaan we wat spullen afgeven op Disa en ineens zien we allemaal verkleedde kinderen lopen. Van prinsessen pakjes tot Pinoccio en spiderman, het is toch geen carnaval hier? Vandaag wordt de lente ingeluid op alle scholen en dan mag iedereen verkleed naar school komen. De behulpzame kokkin Mariom neemt ons mee langs alle klassen om foto’s te maken met de kinderen. De kinderen genieten en wij natuurlijk ook!
Na deze leuke verassing rijden we op onze vrije vrijdagmiddag naar het Leeuwenpark wat ons aanbevolen is. Het is een uurtje rijden vanaf Kaapstad en als we daar aankomen heb ik meteen in de gaten dat dit het rijden wel waard is. Nog nooit ben ik zo dichtbij een leeuw geweest. Op 2 meter afstand kun je de geweldige beesten bekijken. Het zware gegrom is soms wel beangstigend maar gelukkig zit er stroomdraad tussen ons in. De leeuwen worden daar opgevangen nadat ze zijn bevrijdt uit gezinnen, circussen en andere plaatsen waar leeuwen niet thuishoren. Om 16.00u worden ze gevoerd met kippen. De leeuwen worden vanaf 15.30u duidelijk onrustig en komen in beweging, zitten achter elkaar aan en zijn agressiever. Deze beesten wil je niet te dicht in je buurt hebben. Het was weer een geweldige ervaring hier in Zuid Afrika! Ik ben nu op de helft van mijn reis. Hopelijk is de tweede helft net zo leerzaam en verassend als de eerste helft (op de inbraak na dan).

• 07 September 2012 - 20:09

Dieny Koenen:

Hoi Janneke

En weer is het geweldig !!!
    En ja je zit op de tweede helft, maar wat een ander leven daar ..........
    Wat zul je moeten vertellen als je terug bent, en dan nog op de tv !!!
    Ik ben zo nieuwsgierig of het iets op zal leveren .

Bedankt voor de mooie foto's .

Groetjes Dieny

• 07 September 2012 - 23:01

Marjan Van Delst:

Heej TV-ster, gaaaaaaf, neem het even voor ons op hier!!
    Geniet ze. Gr Marjan

• 11 September 2012 - 14:04

Jan Albers:

Hoi Janneke,

Wat leuk om het op die manier mee te kunnen maken ,je reisverslag is geweldig.

Je ging er natuurlijk van uit dat er stroom op die draad zat??.....neem ik aan !

Nog een fijne tijd .

Groet , Jan.

• 11 September 2012 - 16:46

Gonny Van Boxtel:

we zijn wel een bietje jaloers hier.....goed bezig! geniet maar lekker enne..... die donderdagmannen missen je al wel een beetje hoor.......
    groet Gonny

• 12 September 2012 - 13:30

Lisanne:

He Janneke,

Vandaag in de pauze vroeg ik aan Sanne of ze al wat van jou gehoord had en toen attendeerde ze me op jou website. Was me even helemaal ontgaan.. Nu bijgelezen en klinkt super wat je daar doet! Ontzettend goed - veel werk verzetten maar hopelijk met blijvende resultaten!!

Succes nog ff en tot gauw in de praktijk!

Groetjes Lisanne

• 14 September 2012 - 14:10

Anja:

Geweldig al die verhalen, wat een indrukken, heel veel succes en geniet. Groetjes Tante Mien Albert en Anaj